Vahistati mõrvas kahtlustatav mees

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Ida politseiprefektuuri politseinikud pidasid reedel kinni eelmise nädala teisipäeval Kohtla-Järvel Maleva tänaval toime pandud mõrvas kahtlustatava meesterahva.

Kahtlustatav võeti Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel reede õhtul vahi alla, vahendas prokuratuuri pressiesindaja.

«Kahtlustatava näol on tegemist 42-aastase mehega, keda on varem kohtu poolt karistatud nii isikuvastaste kuritegude kui ka erinevate väärtegude eest,» ütles Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna juht vanemkomissar Rauno Klaos.

Arvestades kuriteo raskust, kahtlustatava isikut ja varasemaid karistusi, taotles ringkonnaprokurör Olga Dorogan tema vahistamist eeluurimise ajaks. Viru maakohtu eeluurimiskohtunik rahuldas prokuröri taotluse.

20. oktoobril, kella kolme ajal päeval, leiti Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuva maja korterist 57-aastase meesterahva noahaavaga surnukeha. Samast korterist leiti 60-aastane noahaavaga naisterahvas, kes toimetati arstiabi saamiseks haiglasse.

Sündmuse täpsete asjaolude väljaselgitamiseks on käimas kriminaalmenetlus, mida alustati mõrva käsitleva paragrahvi alusel, kui see on toime pandud seoses röövimisega. Karistusseadustik näeb mõrva eest ette karistusena süüdimõistmisel kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Kohtueelset uurimist viivad läbi Ida politseiprefektuur ja Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles