Ergma kohtus Gruusia peaministri Bidzina Ivanišviliga

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimehe Ene Ergma kohtumine Gruusia peaminister Bidzina Ivanishviliga.
Riigikogu esimehe Ene Ergma kohtumine Gruusia peaminister Bidzina Ivanishviliga. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu esimees Ene Ergma avaldas esmaspäeva hommikul Gruusia peaminister Bidzina Ivanišviliga kohtudes toetust demokraatia tugevnemisele Gruusias, rõhutades, et olulisi otsuseid tuleb teha parlamentides, mitte tänavatel.

«Eesti loodab väga, et Gruusia on esimene Lõuna-Kaukaasia riik Euroopa Liidus. Toetame ja innustame teid sel teel,» ütles Ergma kohtumisel. «Demokraatlike institutsioonide tugevnemine Gruusias on parim teie visiitkaart ja soovitus Euroopa ja transatlantiliste organisatsioonidega ühinemisel,» märkis riigikogu esimees.

Ivanišvili kinnitas Gruusia selget pühendumist demokraatlike põhimõtete arendamisele, neist peetakse tähelepanelikult kinni Gruusias eelseisvate presidendivalimiste ajal, enne ja pärast.  

Gruusia peaminister avaldas veendumust, et Gruusia sammud Euroopa suunal hakkavad olema veelgi jõudsamad ja miski ei väära Gruusia kurssi Euroopa Liidult ja NATO-lt, kuna see on rahva selge soov ja suundumus.

Kohtumisel osalesid ka riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ja komisjoni liige Jevgeni Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles