Õiguskomisjon soovitab laste turvavöö kinnitamata jätmise eest rangemat karistust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti hoolikas tuleb olla lapse turvalise kinnitamisega autosõiduks.
Eriti hoolikas tuleb olla lapse turvalise kinnitamisega autosõiduks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu õiguskomisjon soovitab uues liiklusseaduses määrata rangem karistus selle eest, kui juht on jätnud autos lapsed turvavööga kinnitamata.

«Peame oluliseks muuta rangemaks sanktsioone turvavarustuse mitte kinnitamise eest, kui see puudutab lapse sõidutamist,» sõnas õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher Postimees.ee'le.

«Eelmiste liiklusseaduse muudatustega vaadati üle sanktsioonid turvavöö kinnitamata jätmise eest. Ekspertide arvamusele toetudes tuleks meie hinnangul aga teha veelgi enam vahet sellel, kas turvavöö on kinnitamata juhil või kaassõitjal ning muuta sanktsioone rangemaks, kui see on seotud lapse ohutusega. Lapse ohutuse tagamine on juhi esmane ülesanne,» selgitas ta.

Samuti soovitab õiguskomisjon viia enam tasakaalu karistused auto juhtimise eest alkoholijoobes, sõidukiiruse ületamise ja sõiduki peatumismärguande eiramise eest. See tagaks nende hinnangul seaduse veelgi tõhusama rakendamise.

Samuti teeb õiguskomisjon ettepaneku lükata liiklusseaduse jõustamisaeg edasi vähemalt kuus kuud, sest praegu kavandatud 1. jaanuar 2010 ei ole nende hinnangul nii mahuka ja olulise seaduse puhul tõenäoline. Väga põhjalikult tuleb ka seaduse muudatusi ja mõjusid enne selle jõustumist selgitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles