Manilaiu lähedal merel kadunuks jäänud kalamees on seni leidmata

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu
Pärnu Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile jäi merel kadunuks Manilaiu lähedale kalastama läinud noor meesterahvas, kelle otsingud ei ole seni tulemusi andnud ning jätkuvad täna.

Lääne Piirivalvepiirkonna Kuressaare Merevalvekeskuse korrapidaja sai Häirekeskuse kaudu teate eile kell 17.10, kus päästekorraldaja andis teada, et Manilaiu lähedal oli merel kaduma jäänud 30-aastane meesterahvas.

Mees oli mootorpaadiga merele kalastama läinud Pärnumaalt Peerni sadamast.
Peerni sadam asub ligikaudu kaks kilomeetrit Manilaiu Kuivasääre otsast põhja pool.

Koheselt peale teate saabumist sõitis Pärnu piirivalvekordoni toimkond kalameest otsima. Samuti väljus Tallinnast Lennusalga helikopter.

Mitmeid tunde otsiti meest nii merelt kui ka rannikuäärt mööda, kuid tulemusteta. Otsingutele aitasid kaasa ka kohalikud kalamehed, kes pimedas teostatud otsingutel andsid endast parima.

Sündmuskohal puhus edelatuul 6-10 meetrit sekundis ning veetemperatuur oli 4-5 soojakraadi. Kell 00.45 otsingud lõpetati ning otsustati, et jätkatakse täna hommikul.

Täna hommikul leiti roheline plastikpaat, millega mees eile kalastama läks.
Leitud on ka päästerõngas. Siiani veel kalameest leitud ei ole, kuid otsingud jätkuvad.

Oletatavalt ei olnud kalamehel merele minnes seljas päästevesti, mis on nõutud element väikelaeva päästevarustuses.

Seoses sarnaste päästejuhtumitega, tuletab Lääne Piirivalvepiirkond meelde, et merele minnes tuleb kindlasti esmalt tutvuda ilmastikuoludega, kaasa võtta vajalik päästevarustus ja laetud akuga mobiiltelefon ning kindlasti panna selga päästevest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles