Kohus saatis uimastiäri ajanud elukaaslased vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus saatis täna aastateks vangi noore mehe ja tema elukaaslase, kes ajasid Tallinnas Pelgulinnas amfetamiiniäri.

Kohus karistas 22-aastast Juri Lissovskit suures koguses narkootikumide ebaseadusliku käitlemise eest kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistusega.

20-aastane Natalja Korõševa sai narkokuriteo eest küll vaid aastase vangistuse, kuid kuna tal oli kandmata varasema kuriteo eest mõistetud karistus, peab ta kokku trellide taga veetma kolm aastat 11 kuud ja 26 päeva.

Lisaks peavad mõlemad kohtualused tasuma 10 875 krooni sundraha ja hüvitama ekspertiisi- ning kaitsjatasud kokku ligi 27 000 krooni ulatuses.

Politsei sai Lissovski ja tema elukaaslase Korõševa ebaseaduslikule tegevusele jälile tänavu aprillis ning 20. aprillil noorpaari Tallinna kodus toimunud läbiotsimisel said korrakaitsjad kätte neli väikest kilekotti kokku 11,7 grammi amfetamiinipulbriga.

Politsei käivitas noorte suhtes kriminaaluurimise, kuid see ei takistanud neid uurimisandmetel narkoäriga jätkamast. Noormehe kahtlast tegevust jälginud politseiuurijad otsustasid ta tänavu 27. juulil Tallinnas uuesti kinni pidada ning seekord saadi mehe valdusest kätte juba veidi üle 66 grammi amfetamiinipulbrit.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Lissovskile ja Korõševale süüdistuse suures koguses uimastite ebaseaduslikus käitlemises isikute grupis, mille eest näeb karistusseadustik maksimaalse karistusena ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles