Palo: oleme tööplaaniga ajast ees

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minister Urve Palo.
Minister Urve Palo. Foto: Marina Puškar.

Rahvastikuminister Urve Palo leiab, et tänane Eesti Päevalehe artikkel annab tema büroole hinnangu, mis ei toetu tegelikele faktidele ja on täiesti kohatu.

«Fakt on see, et meile 2007. aastaks seatud 28st eesmärgist on tänaseks täidetud või lõpusirgel 26. Nende kahe puhul, millega me ei alustanud, on selged ja objektiivsed põhjused,» selgitas Palo.

Näiteks on ministri sõnul ilmselge, et integratsiooniprogrammi 2000-2007 lõpphindamist ja edukuse analüüsi ei saagi teostada 2007. aastal, mil see ei ole veel lõppenud.

«Või näiteks oleks olnud mõttetu alustada aprillisündmuste järel venekeelses meedias eesti keele õpet propageerivat kampaaniat. Ma oleksin linnukese kirja saanud, kuid samas ainult raisanud maksumaksja raha.»

«Ma ei tea, kes on sellise lapsiku intriigi taga, aga pean hoiatama – valel on lühikesed jalad. Tõde on see, et oleme oma tegemistega tööplaanist ees, mitte taga. Meie töö tulemused on väga head, eriti kui arvestada, et aprillisündmustest alates algas paljude ministrite jaoks uus ajaarvamine uute prioriteetidega,» ütles minister.

Vaatamata oma senistele tegevusplaanidele alustas rahvastikuministeerium Palo sõnul integratsiooniprogrammiga sisuliselt nullist ja tegi selle valmis vaid kuue kuuga.

«Mul on kahju, et meie tööplaani hindajatel on jäänud märkamata projektid, mis on saanud valmis ja mis tegelikult mõjutavad kogu Eesti ühiskonna elu. Näiteks kas või programm «Igale lapsele lasteaiakoht», mis annab sel aastal lasteaiakoha ligi 600-le lapsele ning tõstis lasteaiaõpetajate palku.»

«Kui keegi tahab väita, et need on lihtsad ülesanded või siis pole Eesti laste, Eesti perede ja Eesti rahvussuhete olukorra parandamiseks tehtud pingutused on olnud asjatud, siis on see äärmiselt küüniline,» ütles Palo.

«Ma arvan, et minu ülesanne poliitikuna on tegutseda selle nimel, mida ootavad valitsuselt Eesti inimesed. Ja mul on põhjust enda ja oma meeskonna seniste töötulemuste üle ainult uhkust tunda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles