Riigikantselei vähendas poolteise aastaga koosseisu kolmandiku võrra

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikantselei
Riigikantselei Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikantselei koosseis on poolteise aastaga vähenenud kolmandiku võrra, vähenemine on saavutatud eelkõige riigikantselei põhiülesannetele keskendumise ja kõrvalülesannetest loobumise arvelt ning tööprotsesside ümberkorraldamise tulemusena, selgub täna valitsuse heakskiidu saanud riigikantselei uuest põhimäärusest.

«Eelarvekärbetega toimetulekuks koondati riigikantseleis 2008. aastal 30 ja 2009. aastal kuus töötajat,» rääkis riigikantselei pressiesindaja Kristiina Tiimus Postimees.ee'le.

Koondamisotsuste aluseks olid põhjaliku analüüsi tulemusel tehtud ümberkorraldused. Kokkuhoid saavutati kattuvate ülesannete ja dubleerimise kaotamise ning tugiteenuste ümberkorraldamise arvelt.

Riigikantselei teenistujate arv on pooleteise aastaga vähenenud 32 protsenti ja töötasufond 34 protsenti. Kõige rohkem vähenes tugiüksuste ja teenindavaid ülesandeid täitvate ametnike arv.

«Keskendume oma põhiülesandele: loobusime ministri ametikoha täitmisest ja andsime tema ülesanded üle ministreeriumidele,» ütles Tiimus endise rahvastikuministri Urve Palo likvideeritud büroost rääkides.

«Avaliku teenistuse arendamise valdkonna anname üle rahandusministeeriumile,» selgitas Tiimus, lisades, et aasta pärast antakse rahandusministeeriumile üle ka struktuuritoetuse talituse ülesanded ning justiitsministeeriumile Riigi Teataja väljaandmisega seotud ülesanded.

«Riigikantselei ülesandeks jääb vabariigi valitsuse ja peaministri tegevuse toetamine, kõigist muudest kõrvalülesannetest loobume,» tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles