Eesti suursaadik Albaanias andis üle volikirja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania lipud.
Albaania lipud. Foto: AP / Scanpix

Täna andis Eesti suursaadik Albaania Vabariigis Andres Talvik Albaania presidendile Bamir Topile üle oma volikirja. Eesti suursaadik resideerib Ateenas.


Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses arutasid suursaadik Andres Talvik ja president Bamir Topi Eesti ja Albaania suhete edasisi arenguvõimalusi ning möönsid, et kaubandussuhete arengul on suur potentsiaal. Tuleks süvendada Eesti ja Albaania vahelisi ärikontakte,» sõnas suursaadik Andres Talvik. Veel olid kõne all võimalused turismi arendamiseks, teatas välisministeerium.

President Topi sõnul pakuvad Albaaniale huvi Eesti kogemused Euroopa Liiduga liitumisel ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia lahenduste valdkonnas.

Talvik ja Topi kõnelesid veel olukorrast Kosovos. Albaania president tunnustas Eesti panust Kosovo stabiilsuse tagamisel.

Eesti suursaadik Albaanias Andres Talvik on sündinud 6. juulil 1947. aastal Tallinnas. 1972. aastal lõpetas Talvik Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonna. Välisministeeriumisse asus Talvik tööle 1992. aastal. Ta on olnud välismajanduspoliitika osakonna direktor, töötanud Eesti saatkonnas Brüsselis ja Pariisis, olnud Eesti suursaadik Prantsusmaal ning välisministeeriumi Aasia, Austraalia ja Okeaania büroo direktor. Talvik on ka Eesti suursaadik Kreekas.

Suursaadik Andres Talvik räägib inglise, prantsuse ja vene keelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles