Eesti ööklubid on suurpõlengu eest kaitstud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene ööklubis puhkenud tulekahjus hukkus üle saja inimese
Vene ööklubis puhkenud tulekahjus hukkus üle saja inimese Foto: Reuters

Permi ööklubi, kus nädalavahetusel möllanud leegid on nõudnud juba 117 inimelu, oli tuleohutusnõuete rikkumise pärast varem korduvalt trahvitud, Eesti klubiomanikud ja päästeametnikud arvavad, et meil sarnast õnnetust juhtuda ei saa.

Eestis kontrollitakse alates 1500-ruutmeetriseid ööklubisid Põhja-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juhi Ants Aguraiuja sõnul vähemalt kord aastas, väiksemaid kaebuste või tähelepanekute põhjal, kirjutas Õhtuleht.

«Eesti ööklubides on seis parem kui Venemaa ööklubides,» ütles Aguraiuja, lisades, et koostöös politseiga tehakse reide, millest personali ette ei teavitata ja suuremaid tuleohutusrikkumisi leitud ei ole.

Tõsiseim juhtum, kus vaja läks tuletõrjujate abi, oli Aguraiuja sõnul 2003. aasta aprillis ööklubis Hollywood, kui tuleneelaja etendusel süttis ventilatsioonišahtis tolm, kuid keegi vigastada ei saanud.

Ka Geiklubi Angel tegevjuht Siim Kumari leiab, et Permiga Eesti klubisid võrrelda ei saa, sest meil on nõuded ja kontroll nii tugevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles