Riikliku lepitajana jätkab Henn Pärn

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil.
Ametiühingujuht Harri Taliga (vasakul) ja riiklik lepitaja Henn Pärn Tallinki töötajate streigil. Foto: Peeter Langovits

Valitsuse otsusel jätkab riikliku lepitajana 2012. aasta lõpuni ka praegu seda ametit pidav Henn Pärn.


Riiklik lepitaja on ainuisikuline institutsioon, tema ülesandeks on viia läbi streigiõiguse tekkimise eelduseks olev kohustuslik lepitusmenetlus kollektiivse töötüli poolte vahel.

Riikliku lepitaja nimetab ametisse valitsus sotsiaalministeeriumi, tööandjate ja töötajate keskliitude ühise kokkuleppe alusel kolmeks aastaks.

Riikliku lepitaja kandidaadi esitavad iga kord pärast kolmeaastase tööperioodi lõppemist korda mööda tööandjad (ETTK) ja ametiühingu keskliidud. Praeguseks on töötajate keskliitude ehk TALO kord nimetada riikliku lepitaja kandidaat.

TALO esimees Ago Tuuling ütles Postimees.ee'le, et tähtajaks nad Henn Pärna kandidatuuri ei esitanud, kuid on avaldanud toetust Pärna jätkamisele lepitajana.

ETTK toetas samuti Henn Pärna, mis valitsuse teatel tähendab, et Pärna kandidatuuri poolt on 2/3 sotsiaalpartneritest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles