USA võimud karmistavad kontrolli viisareeglite rikkujate üle

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad 2007. aastal riigilt õiglast ja humaanset immigrantide kohtlemist nõudmas.
Meeleavaldajad 2007. aastal riigilt õiglast ja humaanset immigrantide kohtlemist nõudmas. Foto: AP Photo / Scanpix.

USA võimud rõhutavad, et viisata riiki pääsemine ei tähenda võimalust jääda sinna ükskõik kui pikaks ajaks või tööloata töötamiseks, kuna kontroll viisareeglite rikkujate üle on üha karmistumas.

USAs töötavate Eesti diplomaatide hinnangul saame viisavabaduse tõenäoliselt lähikuudel, käimas on veel läbirääkimised viimaste tehniliste lepete üle, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Samas panevad USA võimud igale saabujale, kas viisaga või viisavabaduse raames tulijale südamele, et ta peab pidama sõna, mille ta piiril Ameerika-reisi eesmärgi kohta annab.

Nüüd on immigratsiooni- ja tolliametnikele antud mandaat USAsse lubatust pikemalt jäänutega varasemast tõsisemalt tegeleda.

«Kui olete siin üliõpilasena, olge üliõpilane, kui mõne koostöö programmi raames tööl või praktikal, siis peate iga päev seal ka kohal käima. Kui te seda ei tee ja immigratsioonipolitsei sellest kuuleb, tullakse teile järele,» selgitas Ühendriikide immigratsiooni- ja tollipolitsei New Yorgi haru juht Peter J. Smith.

Lisaks illegaalsetele immigrantidele on võimud sihikule võtnud ka inimesed, kes neile Ameerikas tööd annavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles