Pihl: ma pole mingit avaldust esitanud

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees ja endine siseminister Jüri Pihl ütles Vikerraadiole antud intervjuus, et ta ei ole teinud kaitsepolitseile avaldust, et algatada kriminaalmenetlus kolme ministri suhtes riigireetmise asjus.

Pihli sõnul käis ta Jakemenko ja Lavrovi viisaskandaali asjus 2. detsembril kaitsepolitseis ütlusi andmas ning osa tema selgitustest oli kirjas paberil. Kunagise kaitsepolitsei juhi Pihli kinnitusel käsitles tema paberit mitte avaldusena kriminaalasja algatamiseks, vaid omapoolse selgitusena ja ütlusena, et hiljem poleks kaksipidi arusaamist, mida ta on rääkinud.

Pihl lausus, et jagas kaitsepolitseiga oma kahtlusi. Ta lisas, et ei taotlenud sellega mingisugust poliitilist võitu oma konkurentide üle.

Kaitsepolitsei teatas eile Postimehele, et Jüri Pihl edastas neile 2. detsembril avalduse, milles ta palus alustada kriminaalmenetlust Andrus Ansipi, Urmas Paeti ja Rein Langi suhtes Karistusseadustiku (KarS) § 232 (riigireetmine) tunnustel.

Kaitsepolitsei jättis kriminaalmenetluse algatamata, sest avaldusest ei nähtunud ühtki asjaolu, mis oleks viidanud riigireetmise tunnustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles