Pihli tool sotside juhina kõigub

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus koguneb homme erakorralise koosolekule, kus suure tõenäosusega tuleb arutamisele ka Jüri Pihli sobivus erakonna esimehena.

SDE juhatus koguneb homme kell 17 ning see on otseselt ajendatud skandaalist, mis lahvatas Pihli poolt kaitsepolitseile esitatud kuriteoteates, kus ta palus kapol algatada kriminaalmenetlus kolme ministri osas ning viitas, et nad võivad olla toime pannud riigireetmise.

Postimees.ee andmetel on sotside liidrite seas suur rahulolematus Pihli käitumise üle ning erakorralisel koosolekul tuleb ilmselt arutamisele mehe sobivus partei juhina.

Lisaks kapole esitatud kuriteoteatele, kus ta peaministrit, välisministrit ja justiitsministrit võrdles riigireetur Herman Simmiga, rääkis Pihl eile enne tema poolt esitatud kirja avalikuks tulemist, et ta pole kaitsepolitseile mingit avaldust esitanud ning, et kapole antud dokument on vaid osa tema poolt ülekuulamisel antud seletustest.

Kaitsepolitsei käsitleb aga sõnadega «edastan teile kuriteoteate» algavat ja palvega algatada kolme ministri suhtes kriminaalmenetlus lõppevat kirja otseselt avaldusena kriminaalmenetluse algatamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles