Taliban õhkis Afganistanis USA konsulaadi lähedal autopommi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani julgeolekujõud aitasid täna hommikul Herati linnas pommiplahvatuses viga saanud politseinikku.
Afgaani julgeolekujõud aitasid täna hommikul Herati linnas pommiplahvatuses viga saanud politseinikku. Foto: SCANPIX

Afganistani lääneosas Herati linnas plahvatas täna hommikul 60 meetri kaugusel USA konsulaadist autopomm ning puhkes tulevahetus julgeolekujõudude ja äärmuslaste vahel, teatas sealne kuberner.

Rünnakus sai surma kaks Afganistani julgeolekujõudude liiget ja viis ründajat, veel 18 inimest sai vigastada.

Kella 5.30 paiku hommikul (Eesti aja järgi kell 4) alanud rünnakus õhiti kõigepealt konsulaadi lähedal autopomm, mille järel avasid sissivõitlejad julgeolekujõudude pihta tule.

Herati provintsi politseiülem kindral Rahmatullah Safi ütles esialgu, et üks hukkunutest oli afgaanist tõlk, kuid täpsustas hiljem, et tõenäoliselt oli tegemist turvamehega. Tema sõnul saadi tund aega pärast rünnaku algust olukord kontrolli alla.

USA Afganistani saatkonna kõneisik Robert Hilton ütles, et konsulaadi personal rünnakus kannatada ei saanud.

Ühendriikide välisministeeriumi pressiesindaja Marie Harf täpsustas, et üks konsulaadi lepinguline turvatöötaja sai vigastada. Harfi sõnul sai konsulaadi värav plahvatuses tõsiselt kahjustada.

«Paistab, et USA ja lepingulised turvatöötajad neutraliseerisid ründajad, kel õnnestus konsulaadi territooriumile tungida,» lausus Harf, vihjates, et mõnel äärmuslasel võis õnnestuda konsulaati pääseda.

Rünnaku eest võtsid vastutuse Talibani mässulised.

Iraani piiri ääres asuvat Herati linna peetakse üheks Afganistani arenenumaks linnaks, kus vägivallatase on viimase 12 aasta jooksul olnud madal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles