Jahimehed on vastu jahiseadusandluse muudatustele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püss
Püss Foto: Elmo Riig

Eesti Jahimeeste Selts (EJS) on vastu keskkonnaministeeriumi esitatud uue jahiseadusandluse arendamise kontseptsioonile.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivile saadetud kirjas teatas EJS, et olles tutvunud keskkonnaministeeriumi metsaosakonna esitatud uue jahiseaduse arendamise kontseptsiooni ja ministeeriumi esindajate selgitustega kavandatud muudatuste kohta, peab EJS neid muudatusi vastuvõetamatuteks.

EJS presidendi Margus Puusti allkirja kandvas kirjas teatab EJS, et seltsi vastuseis muudatustele on ühene ning vastuseisul on laiaulatuslik konsensus seltsi juhatuses.

«Esitatud ettepanekud muudavad meie [EJS-i] hinnangul põhimõttelisi Eesti jahinduse lähtekohti ja ei ole kooskõlas laiema avaliku huviga elujõuliste ulukite asurkondade säilimisest üle põlvkondade,» seisab kirjas.

EJS märgib, et maaomanikukeskne jahindus ei pea olema eesmärk omaette, vaid arvestada tuleb sellega, et jahinduse korraldamise aluseks on uluk, mitte maaomand.

«Eesti jahinduse kohustus on hoida väljakujunenud suuri jahipiirkondi, kus jahipidamisõigust omavad jahindusorganisatsioonid tegutsevad pikaajaliste kasutuslubade alusel,» seisab kirjas.

EJS teatas, et kutsub ühtse seisukoha kujundamiseks kokku seltsi volinike koosoleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles