Pomerants kutsub üles alusetuid pommiväljakutseid ära hoidma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga pommiähvardusele reageerimine võtab politsei- ja päästeameti kaukast umbes 80 000 krooni.
Iga pommiähvardusele reageerimine võtab politsei- ja päästeameti kaukast umbes 80 000 krooni. Foto: Margus Ansu / Postimees

Seoses lõppeval aastal sagenenud pommiähvardustega kutsub siseminister Marko Pomerants inimesi üles alusetuid väljakutseid ära hoidma.

Kui eelmisel aastal tehti kokku 21 pommiähvardust, siis sel aastal on see arv juba koos tänase Viru keskusele tehtud ähvardusega 36.

«Olukorras, kus inimesed vajavad eelkõige kindlustunnet ning on teada, et raha puudusel peavad ka operatiivteenistused kulusid kokku tõmbama, kahandab iga asjatu väljakutse nii ühiskonna turvalisust kui tõelistele abivajajatele mõeldud rahasummat,» sõnas Pomerants.

«Iga pommiähvardus nõuab pääste- ja politseitööks keskmiselt 80 tuhat krooni ning üks mõtlematu tegu jätab jälje nii ähvarduse ohvrite kui ähvardaja enda ellu,» toonitas siseminister.

Lisaks tuleb arvestada, et pommiähvardus on tõsine kuritegu, millega kaasneb rahaline karistus või kuni viieaastane vangistus.

«Omad tagajärjed on igal teol. Kindlasti ei saa ühtegi õnnetust lihtsalt olematuks muuta, küll aga saab paljusid probleeme mõistlikkuse ja hooliva käitumisega ära hoida. Selle peale tasuks kõigil mõelda, sest iial ei tea, kus mõne nalja pärast korraldatud segaduse ajal abi rohkem vajatakse,» hoiatas Pomerants.

Minister palus lapsevanemate kaasabi selliste ohtlike tegude ärahoidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles