Endine Afganistani parlamendi liige läks Talibani poole üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani mässulised
Talibani mässulised Foto: SCANPIX

Endine Afganistani parlamendi liige ja piirkonnakuberner teatas neljapäeval üleminekust Talibani poolele, kes püüab tugevdada oma positsioone enne USA vägede peatset lahkumist.

Valitsusametnikud kinnitasid, et Qazi Abdul Hai ühines mässajatega, kuid ütlesid, et tegemist on vähetähtsa isikuga, kelle tegudel ei ole kuigi suur mõju.

«Ma olen kindel, et ameeriklased sunnitakse varsti lahkuma ja Afganistani valitseb islamiemiraat,» ütles Hai Talibani ametlikku nime kasutades rühmituse veebilehel avaldatud videos.

«Ma konsulteerisin hõimuvanematega ja nad kõik julgustasid mind ühinema.»

Hai oli 2004.- 2008. aastani parlamendi ülemkoja saadik Afganistani põhjaosast Sar-e Poli provintsist, kus ta töötas ka piirkonnakubernerina.

«Ta läks Talibani poolele üle pärast Pakistani-reisi umbes nelja kuu eest,» ütles ülemkoja asespiiker Mohammad Alam Ezedyar. «Põhjuseks võis olla mure oma turvalisuse pärast. Taliban tapab sihilikult valitsusametnikke.»

Sar-e Poli kuberner Abdul Jabar Haqbeen ütles, et Hai oli Talibani liige ka islamistide võimuperioodil 1996.- 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles