Järelevalve: PERH peab välisarstide töö täpselt reguleerima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi Mustamäe korpus.
PERHi Mustamäe korpus. Foto: Peeter Langovits.

Tervishoiuamet lõpetas mullu septembris alanud menetluse välisarsti reisikulude hüvitamise asjus ning kohustas Põhja-Eesti regionaalhaiglat (PERH) välisekspertide kasutamist täpsemalt reguleerima.


«Tervishoiuamet on lõpetanud menetluse välisarsti reisikulude hüvitamise asjus. Menetluse käigus selgitas haigla juhtkond, et probleemi põhjuseks oli haiglapoolne korraldamatus,» teatas ameti peadirektor Üllar Kaljumäe BNSile.

Amet kohustas haiglat välja töötama ning rakendama 31. märtsiks 2010 asjakohased protseduurireeglid, kuidas edaspidi korraldada välisekspertide töö.

Amet algatas järelevalvemenetluse mullu septembris ajakirjanduses kajastatud juhtumi uurimiseks, kus Põhja-Eesti regionaalhaigla kirurg nõudis patsiendilt Soomest saabuva kirurgi reisi- ja elamiskulude tasumist.

Kirurg küsis patsiendilt 3000 krooni, mis arsti sõnul pidi katma Soomest saabuva kirurgi reisi- ja elamiskulud.

Soome plastika-rekonstruktiivkirurg Jorma Rautio pidi septembri keskel tegema tallinlasele kõrva taastava lõikuse, aga kuna patsient keeldus soomlast assisteerivale regionaalhaigla kirurgile soovitud summat üle andmast, jäi operatsioon tegemata.

Uue aasta algusest ühinesid tervishoiuamet, tervisekaitseinspektsioon ja kemikaalide teabekeskus terviseametiks, mida hakkab juhtima tervisekaitseinspektsiooni senine peadirektor Tiiu Aro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles