Reva sekeldused Ukraina viisaga jätkuvad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Reva
Maksim Reva Foto: Mihkel Maripuu

Aprillirahutuste korraldamises süüdistatav Öise Vahtkonna üks liidritest Maksim Reva kavatseb Ukraina viisat otse Kiievist taotleda, sest tal on tekkinud probleem selle taotlemisel Tallinnas. 

Reva ütles, et ta käis teisipäeval Ukraina saatkonna konsulaarosakonnale Tallinnas meenutamas, et esmaspäeval sai täis kahenädalane tähtaeg, mis on ette nähtud viisaotsuse langetamiseks.



«Konsul ütles mulle, et Kiievist ei ole vastust tulnud. Siis palusin tagastada mulle pass viisaga või keeldumine viisa väljastamisest,» lisas Reva. «Konsul aga ütles, et ma võin kirjutada avalduse viisataotluse annulleerimiseks ja oma passi kaasa võtta.»



Reva ei olnud ettepanekuga nõus. Ta lisas, et ei olnud olukorra selliseks arenguks valmis ning peab nüüd mõtlema, mis edasi teha.



«Kuna kohaliku konsulaarosakonna kaudu õigust saada ei õnnestu, üritan pääseda otse Kiievi, Ukraina välisministeeriumini,» lubas ta. «Lihtsalt niisama oma passi ära võtta ma ei kavatse.»



Reva esitas juuni lõpus Ukraina saatkonda Tallinnas viisataotluse, et sõita Krimmi poliitilisele foorumile «Foros 2008».



Mehe sõnul esitas ta viisa saamiseks foorumi korraldajate kutse. Neli päeva hiljem teatati talle saatkonnast, et selle kutse alusel ta viisat ei saa.



Seejärel esitas Reva uue taotluse, kus märkis sõidu põhjusena soovi külastada oma 1939. aastal Krimmis sündinud isa kodumaad. Reva sõnul vastati talle paari tunni pikkuse ootamise järel, et tema viisaküsimusega tegeldakse Kiievis.



Aprillirahutuste korraldamises süüdistatav Reva kinnitas, et ta ei pea kohtult välismaale sõitmiseks luba küsima, vaid olema kohtuistungi ajaks kohal. Ka ei pea Ukrainat tema sõnul huvitama, kas tal on väljasõiduks luba olemas.



Reva, Dimitri Klenski, Dmitri Linter ja Mark Sirõk ei ole end Harju maakohtus talvel alanud protsessil süüdi tunnistanud. Kohus jätkab süüasja arutamist novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles