Viljandimaa elanikke hakkab teenindama Tartu kiirabi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kiirabi.
Tartu kiirabi. Foto: Sille Annuk

Viljandi haigla lepib kohtuotsusega jätta Järva-Mulgi piirkond alates tuleva aasta 1. jaanuarist Tartu Kiirabi teenindada ning ei kaeba otsust edasi.

«Lepime Tallinna halduskohtu otsusega ja seda edasi ei kaeba,» ütles täna BNSile Viljandi haigla kommunikatsioonijuht Krista Valdvee. «Seega hakkab uuest aastast Viljandimaal kiirabiteenust pakkuma Tartu kiirabi.»

Valdvee avaldas lootust, et patsientide jaoks ei muutu uue teenusepakkuja tulekuga midagi ja ilmselt jätkavad Tartu kiirabi all tööd ka Viljandi kiirabi inimesed.

Tallinna halduskohtu esimees Villem Lapimaa on BNSile öelnud, et terviseamet tunnistas kevadel Tartu kiirabi konkursi võitjaks õiguspäraselt. Kohus ei nõustunud Viljandi haigla peamise väitega, et Tartu kiirabi kiirabiautod ei vasta nõuetele. Samuti lükkas kohus tagasi ülejäänud Viljandi haigla väited konkursi tingimuste rikkumise kohta, leides, et nii kiirabi personali, kiirabiautode ressursi kui riskianalüüsi kriteeriumite osas andis terviseamet põhjendatult eelise Tartu kiirabile.

Tartu kiirabi juhid on lubanud, et patsientide jaoks senisega võrreldes midagi. Uue teenusepakkuja alluvuses peaks suurem osa praegusi Viljandi haigla kiirabitöötajaid saama sama ametit edasi pidada.

Ajaleht Sakala andmetel on Tartu kiirabi peamise ümberkorraldusena kavandanud brigaadide tööruumide ja autode parkimiskoha ületoomist Pärsti valla territooriumil paikneva haigla juurest kesklinna. Väidetavalt lüheneks sellega märkimisväärselt mõnesse maakonna punkti jõudmise aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles