Al-Qaeda: CIA agentide tapmine oli kättemaks

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA logo
CIA logo Foto: Wikipedia.org

Terroriorganisatsioon Al-Qaeda nimetas seitsme USA Luure Keskagentuuri (CIA) ja ühe Jordaania luureagendi elu nõudnud enesetapurünnakut kättemaksuks Ühendriikide droonirünnakute eest.


Džihadistide väitel maksti sel moel kätte Pakistani piirialadel märtrina hukkunud õiglaste mässuliste liidrite surma eest, vahendas AFP.

Väidetav enesetaputerrorist, Jordaania arstina esinenud 36-aastane Humam Khalil Mohammed al-Balawi, oli väidetavalt kolmikagent, kes lollitas lääne luureagentuure mitu kuud enne, kui pöördus nende vastu.

Rünnak oli kõige ohvriterohkem intsident USA luureametnike vastu pärast USA Beiruti saatkonna pommitamist 1983. aastal.

Ühendriikide droonirünnakud Pakistani loodeosas asuvatele mässuliste positsioonidele on märgatavalt intensiivistunud pärast seda, kui ohjad Valges Majas võttis enda kätte Barack Obama.

Piirkonda peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles