Eestlaste võõrkeeleoskus ületab ELi keskmise

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eurostati värske uuringu kohaselt oskab 86 protsenti tööealistest eestlastest vähemalt üht võõrkeelt, mis ületab Euroopa Liidu keskmise 20 protsendi võrra.

Eestis küsitletud täiskasvanud vanuses 25-64 nimetasid vene keele võõrkeeleks, mida nad kõige paremini valdavad. Sama ütlesid ka lätlased ja leedukad. Ülejäänud ELi riikides (v.a Slovakkia ja Luksemburg) oli selleks inglise keel.

29 protsenti küsitletud eestlastest hindas oma vene keele teadmisi väga heaks, 45 protsenti heaks ning 26 protsenti rahuldavaks.

Eurostati andmetel jääme me võõrkeeleoskuselt Lätile ja Leedule alla. Vastavalt 95 ja 97 protsenti lätlastest ning leedulastest ütlesid, et oskavad vähemalt üht võõrkeelt. Soome kohta andmed puuduvad.

Võõrkeeleoskusega paistsid ELis silma Luksemburg, Leedu ja Läti, kus vähemalt üht võõrkeelt räägivad vastavalt 99, 97 ja 95 protsenti küsitletutest. Kõige madalama võõrkeeleosusega riikideks on Ungari, Bulgaaria, Hispaania, kus vähemalt üht võõrkeelt oskavad vastavalt 37, 39 ja 51 protsenti küsitletutest. Euroopa Liidu keskmine on 66 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles