Politsei viis ära kolm Briti saatkonna ees poolalasti meelt avaldanud loomakaitsjat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Politsei viis eile kaasa kaks meest ja ühe naise, kes end Tallinnas Suurbritannia saatkonna ees toimunud loomakaitsjate meeleavaldusel aluspüksteni paljaks võtsid, et nii karude õiguste eest võidelda.

«Me mõistame, et alasti olles saab odavalt tähelepanu, ja see on tõsine probleem, mille nimel me võitleme,» ütles Postimehele üks kunstkarunahast mütsi ja tagumikule maalitud Inglise lipuga Suurbritanniast pärit protestija.


Ülejäänud kümmekond riietega ja taskurätikutega varjatud nägudega meeleavaldajat jätkasid demonstratsiooni ka pärast politsei saabumist, üritades protestiplakatiga takistada politseibussi, mis kolm nende kaaslast ära viis.


PETA ehk Loomade Eetilise Kohtlemise Eest aktivistid protesteerisid karunaha kasutamise vastu kuninganna kaardi­väelaste mütsides. Loomakaitsjate väitel võib ühe mütsi jaoks kuluda terve karu nahk, seega oleks mõistlikum ja loomi säästvam kasutada päris karunaha asemel kunstmaterjali.


«Kas traditsioon õigustab julmust?» küsis liikumise Loomade Nimel esindaja Loore Emilie Raav.
Esmaspäeval Leedus ja eile Lätis toimunud kampaaniat kavatsetakse korrata kõikide Euroopas asuvate Briti saatkondade ees.


Politsei põhjendas kolme poolalasti protestija arreteerimist avaliku korra rikkumisega. Kaasa viidud aktivistidele koostati protokoll ja neid võib oodata kuni 6300-kroonine rahatrahv või arest. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles