Narva politseinikud tabasid röövimises kahtlustatava

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlustatav väitis, et on politseinik. Pildil politseiniku töötõend, mida tasub alati enne näha küsida.
Kahtlustatav väitis, et on politseinik. Pildil politseiniku töötõend, mida tasub alati enne näha küsida. Foto: Viru ringkonnaprokuratuur

Ida Prefektuuri kriminaalbüroo ametnikud pidasid esmaspäeval kinni noormehe, kes käis korduvalt ühes ja samas Narva korteris röövimas.


Korterisse pääses mees esimesel korral kannatanu kutsel, teisel korral aga üritas ta sinna siseneda pettuse teel.



Esimene rööv toimus eelmisel aastal, 24.novembri pärastlõunal, kui 34-aastane Dmitri lõi Narvas Rahu tänaval asuvas kortermajas triikrauaga 80-aastasele naisele vastu pead, teatas Viru ringkonnaprokuratuur. Pärast seda röövis ta korterist kaks mobiiltelefoni. Korteriomanik sai kehavigastusi ning ta toimetati kiirabiga traumapunkti.

Teist korda püüdis Dmitri sama korterit röövida 4.jaanuari õhtul. Kui naisterahvas avas korteri ukse, siis tungis Dmitri talle kallale ning hakkas raha nõudma. Sel korral ei kaotanud naine pead ning hakkas valjusti karjuma, mees ehmus selle peale ja jooksis minema.

«Esimesel juhtumi puhul oli kannatanu see, kes kutsus Dmitri enda poole alkoholi tarvitama, teisel korral aga püüdis Dmitri pääseda korterisse pettuse teel - nimelt väitis ta, et on politseinik,» ütles ringkonnaprokurör Konstantin Rostovtsev.

«Dmitri oli politsei huviorbiidis juba tükk aega, lisaks oli ta kuulutatud tagaotsitavaks. Meest võib kahtlustada veel mitmes varavastases kuriteos,» ütles Narva kriminaaltalituse juht Andres Jaggo.
Teisipäeval võeti kohtu poolt tagaotsitavaks kuulutatud Dmitri vahi alla.

Sündmuste uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist.

Kriminaalasja menetleb Ida prefektuur, menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles