Eesti võib Haitile lisaabi saata

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutute telklinnak Haiti pealinnas Port-au-Prince'is.
Kodutute telklinnak Haiti pealinnas Port-au-Prince'is. Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paeti kinnitusel ei ole välistatud, et Eesti saadab maavärinast räsitud Haitile lisaks praegu eraldatud 3,5 miljonile kroonile veel abi.


«Tuleb vaadata, kuidas sündmused seal kohapeal arenevad ja kahjuks sellise katastroofi puhul ei ole võimalik kuuendal päeval pärast katastroofi veel joont alla tõmmata abi osas,» nentis Paet ETV saates «Terevisioon», vahendab ERR Uudised.

Välisministri kinnitusel ei ole Eesti võimekus erakorralistel puhkudel riikidele abi jagada jäigalt piiritletud. Välisministeeriumi eelarves on arengukoostööks ja humanitaarabiks aasta peale kokku ette nähtud 44 miljonit krooni, millest umbes kolmandik on arvestatud humanitaarabiks, rääkis Paet.

«Aga see joon on paindlik ja alati, kui on abi väga vaja, kui olukord on väga erakorraline kuskil, siis on ju olemas ka valitsuse reserv,» tõi Paet välja, lisades samas, et ka valitsuse reserv ei ole põhjatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles