TTÜ vilistlaskogu juht toetab ülikooli nime muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Okk
Gunnar Okk Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) vilistlaskogu juhatuse esimees Gunnar Okk toetab rektor Peep Sürje ideed ülikooli nime muuta.

«Eks see olukord, kus ülikooli tänased eesti- ja ingliskeelsed nimevariandid omavahel päris kokku ei lähe, on aeg-ajalt ka minu silma ja kõrva riivanud,» ütles Okk BNSile.

Põhjamaade Investeerimispanga asepresidendina töötav Okk märkis, et Sürje pakutud Maddisoni ülikool kõlab päris hästi.

«Tuleb arvestada, et elame paljuski märkide ja sümbolite maailmas. Tänases rahvusvahelises kommunikatsioonis ja turunduses on mingi konkreetse geograafilise asukoha mainimine aina vähema tähtsusega. Olenemata variandist peaks aga uus nimi olema selge, lihtne, meeldejääv ja mitte lisaselgitusi või tõlkimist vajav,» märkis Okk.

Tallinna Tehnikaülikooli rektori Peep Sürje hinnangul tuleb kaaluda ülikooli nime muutmist, kuna praegune nimi ei pruugi kajastada adekvaatselt arenguid ja Eesti riigi ootusi.

«Tehnoloogiaülikool oleks näiliselt kõige loogilisem nimevariant, sest inglise keeles me seda nime juba aastaid kasutame. Eesti keeles tekitab see aga teatud vasturääkivusi tulenevalt tehnika ja tehnoloogia mõistete erinevast tõlgendamisest,» ütles Sürje intervjuus Tallinna tehnikaülikooli ajalehele Mente et Manu.

Teine võimalus oleks rektori sõnul ülikooli nimetamine mõne kuulsa Eesti tehnikateadlase nimega, sarnaselt näiteks soomlaste Aalto ülikooliga.

«Akadeemik Ottomar Maddisoni näitel võiksime olla Maddisoni ülikool ehk inglise keeles Maddison university. Kõlab ju hästi ja kaubamärgina võiks see olla maailmas üsna edukas. Seda enam, et meil on mitmed haridusvaldkonnad juba ammuilma koos eksisteerinud, mille koondamisega Aalto ülikooli juurde Soomes alles tegeldakse,» märkis Sürje.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles