Piirialade elanike elu pärsivad mitmed probleemid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Läti piiritähis.
Eesti ja Läti piiritähis. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eesti ja Läti piirialade elanikke häirivad erinevused kahe riigi maksusüsteemis ja tervishoiukorralduses ning nõrk koostöö ametkondade vahel.


Õnneks on taastatud piirialade probleemidega tegelevate valitsuskomisjonide töö - ja Valgas peeti üle mitme aasta esimene ühisistung, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Euroopa Liiduga ühinemine on toonud Eesti ja Läti vahel küll avatud piiri, kuid kahe riigi valitsuskomisjonidele esitati üle paarikümne probleemi, mis piirialade rahva elu pärsib ja mida Euroopa Liidu kaudu pole õnnestunud lahendada.

Valgas ja Valkas, mis on sisuliselt üks linn ja ka mujal piirialal võiksid patsiente teenindada mõlema riigi parasjagu vabad kiiriabibrigaadid.

Kuna Euroopa Liit ei leppinud kokku patsientide plaanilise ravi suhtes teistes riikides, üritatakse nüüd kas Eesti ja Läti või siis vaid piirialade vahel siiski teha nii, et lätlased saaks plaanilist arstiabi Valga haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles