Pomerants: pedofiiliavõrgustikke pole tuvastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants.
Siseminister Marko Pomerants. Foto: Peeter Langovits

Siseminister Marko Pomerants kinnitas riigikogu infotunnis, et praeguste uurimiste raames ei ole pedofiiliavõrgustikke tuvastatud, kuid alaealiste vastu suunatud kuritegevuse uurimisse suhtub politsei äärmiselt tõsiselt.

Rahvaliidu esimees Karel Rüütli uuris minister Pomerantsilt, kas õiguskaitseorganid on asunud uurima Eestis võimalike pedofiiliavõrgustike tegutsemist, viidates sellele, et meedia on juhtinud sellisele asjale tähelepanu ning on ka teada, et selliseid võrgustikke on avastatud laialdaselt igal pool mujal maailmas.

«Mis puudutab hetke teadmist, et kas on tegemist mingisuguse pedofiiliaga seotud võrgustikuga, siis nende menetluste raames, mis käigus on või käigus on olnud, selliseid võrgustikke ei ole tuvastatud,» lausus minister.

Rüütli tundis ka huvi, mil määral summutatakse infot selliste juhtumite kohta, mis on seotud kõrgete poliitikute või teiste kõrgete ametnikega, tuues näiteks Kaur Hansoni eeluurimise ajaks vahi alla võtmise saladuskatte all püsimise.

«Nimelt paljude eeluurimiste puhul on informatsioon ajakirjandusse jõudnud kohe ja ajakirjandus on suutnud reageerida. Kas selle konkreetse juhtumi puhul informatsiooni summutamine uurimisorganite poolt on tingitud kuidagi näiteks Isamaa ja Res Publica liidu maine kaitsmisega, sest vahepeale jäid europarlamendi valimised ja kohalike omavalitsuste valimised?» päris rahvaliitlane.

Pomerants vastas, et sõltumata inimese erakondlikust kuulumisest peaks käitumine nendega olema ühesugune: «Ehk sellest ei pea meedias rääkima ja ei räägitagi, kui siin on mingisuguseid teistsuguseid juhtumeid, siis kindlasti ei saa olla mingisuguse varjamiskatsega.»

Siseminister rõhutas veel, et alaealistega seotud kuritegevuse menetlemisse suhtutakse äärmiselt tõsiselt ning tänavu 1. jaanuarist tööd alustanud Politsei- ja Piirivalveametis on kõikides prefektuurides loodud alaealistega seotud kuritegevuse uurimiseks eraldi struktuuriüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles