Olümpiapilet ajas Eesti surfarid omavahel tülli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kaare unistus olümpiast ei täitunud.
Henri Kaare unistus olümpiast ei täitunud. Foto: AFP / Scanpix

Selle aasta jaanuaris suutis Henri Kaar eestlastele välja võidelda ajaloolise olümpiapileti purjelauasõidus, Pekingisse sõidab aga hoopis Eesti edetabelijuht Johannes Ahun.


Selline otsus tuleneb Eesti Jahtklubide Liidu seatud valikukriteerumidest, mille järgi sõidab olümpiale sportlane, kes esineb kõige paremini kevadistel võistlustel Hispaanias Palma de Mallorcal ja  Prantsusmaal Hyeres’ regatil. Nendele tulemustele lisati veel selle hooaja Eesti edetabeli punktid ja kõikide punktide kokkuliitmine andis olümpiakoha purjelaua RS:X-klassis Johannes Ahunile.


«Nad on küllalt võrdse tasemega sportlased, aga varakult paika pandud valikusüsteem oli säärane,» nentis jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. «Hyeres’s oli Ahun seitsmest sõidust kuues Kaarest kiirem ja kogus kokkuvõttes 31 karistuspunkti vähem.»


Kaar sellise lahendusega ei leppinud ja vaidlustas alaliidu otsuse Eesti Olümpiakomitees.  


«Olümpiale saadab sportlased mitte alaliit vaid olümpiakomitee,» kommenteeris pikalt olümpiakohast unistanud Kaar. «Ainuke võimalus jahtklubide liidu minu suhtes diskrimineeriva otsuse vastu protestida on olümpiakomitee kaudu.»


Olümpiakomitee juhatus lükkas aga eelmisel reedel peetud koosolekul Kaare apellatsiooni tagasi ja kinnitas esialgse Pekingisse sõitva koondise, kuhu kuulub ka Ahun.


Johannes Ahun ise on öelnud, et oma šansse Pekingi olümpiamängudel ta väga kõrgeks ei pea ja üritab koguda väärtuslikke kogemusi, et nelja aasta pärast Londonis juba medali eest võidelda. Jääb vaid loota, et Ahuni tulevikuplaane ei purusta Kaar, kes äkki siis omakorda ise olümpiakoha võtab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles