Levadia vajab edasipääsuks väravat

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia jalgpallurid viimasel treeningul enne tähtsat mängu Drogheda Unitediga.
Levadia jalgpallurid viimasel treeningul enne tähtsat mängu Drogheda Unitediga. Foto: Raigo Pajula

Kahel eelmisel hooajal eurosarjade eelringides ilusaid esitusi pakkunud Eesti valitsev jalgpallimeister FC Levadia üritab täna seeriat jätkata.

Levadia kohtub täna Meistrite liiga esimese eelringi kohtumises Kadrioru staadionil Iirimaa meistri Drogheda Unitediga. Järgmisesse ringi pääseb kahe mängu kokkuvõttes paremaks osutunud meeskond.


Seetõttu vajab Levadia kindlasti võitu, sest esimene mäng Iirimaal lõppes kohaliku klubi 2:1eduga. Eesti meistrile piisab täna edasipääsuks ka 1:0 üleolekust.


Võõrsil löödud värav annab küll Levadiale väikese eelise, aga samas ei saa unustada Iirimaal peetud mängu teist poolaega, kui Eesti meistrid lasid eduseisus lüüa endale kaks väravat.


Hea meeleolu


«Kindlasti oleks hea olnud tagasi tulla võidu või 1:1 viigiga, aga praegu on kõik veel lahtine ja võimalus edasipääsuks olemas,» ütles Levadia abitreener Marko Kristal. «1:2 on selline seis, mis võimaldab esimesest ringist edasi saada,» toetas peatreener Igor Prins.


Kordusmängule lähevad Levadia mängijad ja treenerid vastu positiivse meeleoluga. «Homme on vaja lüüa väravaid ja hoida oma värav puhtana,» rääkis meeskonna kapten Marek Lemsalu. «Oluline on luua võimalusi ja mitte jääda surve alla, nagu juhtus Iirimaal,» lisas Prins.


Kuna Levadial on kõik pallurid terved ja valmis mängima, siis pole algkoosseis veel kindel. «Kondikava on paigas, lõpliku otsuse teeme õhtul, arvatavasti mängime asetusega 4–4–2,» ütles Prins. «Kindlasti lähme välja kahe ründajaga, sest on vaja luua võimalusi ja lüüa väravaid.»  


Küsimuse peale, kas Tarmo Kink mängib homme ründes või äärel, vastas Prins, et Kink saab kindlasti platsile. Lisaks kiitis peatreener eelmises mängus palju musta tööd teinud Nikita Andrejevit.


Aukartust Levadia mängijad Drogheda pallurite ees ei tunne. «Vastast ei pea kartma, neid peab austama,» ütles peatreener. «Tegu on korraliku meeskonnaga, kes mängib head jalgpalli.»


Vastaste suurima plussina tõi Prins välja mängijate võimsuse ning hea peamängu. «Hoolimata teistsugustest luureandmetest mängis Drogheda kodus siiski Briti saartele omaselt pikkade söötudega,» analüüsis Prins.


Puri ootab otsust


Tallinnas tahab Levadia pakkuda kodupublikule ilusat ja ründavat jalgpalli. «Iirimaal üritasime mängida kaitsest lähtuvalt ja kiirrünnakute peale,» märkis peatreener, kelle arvates on koduväljakul alati lihtsam mängida. «Kodupublik on oluline motivaator.»


Levadia soovib tänavu eurosarjades jätkata sama edukalt kui eelnevatel aastatel. «Suur pettumus oleks esimeses ringis välja langeda,» ütles Kristal.


Järgmises ringis ootaks Levadiat võidu korral kuulsa ajalooga Ukraina tippklubi Kiievi Dinamo, kes oleks samast klassist võistkond nagu 2006. aasta sügisel Tallinnas Levadiaga võitlusliku mängu pidanud New­castle United.


«Kiievi Dinamot teavad kõik ja nende vastu oleks tore mängida, aga esialgu mõtleme ainult Drogheda alistamisele,» ütles Levadia abitreener Kristal.


Levadia poolkaitsja Sander Puri võimalik siirdumine Saksamaa suurklubisse Dortmundi Borussiasse pole veel kinnitust saanud.


«Sellised jutud käivad küll, et homme tullakse teda Borussiast vaatama,» teadis Kristal. «Olen väga positiivselt meelestatud, et Eesti jalgpallur sellisesse klubisse pääseks. Eesti jalgpallile teeks see ainult head.»


1997. aasta Meistrite liiga võitja Borussia oleks üks kuulsamaid klubisid, kus eestlane kunagi mänginud oleks. Siinkohal saaks kõrvale panna ainult Mart Poomi ja Londoni Arsenali.


Aega ülemineku vormistamiseni on 31. augustini. «Midagi kindlat pole enne, kui allkirjad on paberil,» lisas Kristal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles