Lapsed võivad edaspidi saada koolipuuvilja rohkem kui kord nädalas

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kui praegu võivad 1.-4. klassi lapsed nädalas tasuta saada ainult ühe puu- või köögiviljaportsu, siis kevadest see piirang kaob.

Vastavalt valitsuses homme vastu võetavale korraldusele kaob piirang, mille tõttu praegu võib koolipuuvilja programmi raames lapsele nädalas tasuta pakkuda ainult ühe portsjoni ehk 80-100g puu- või köögivilja.

«Arvestades toodete laia valikut, hinnaerinevusi ning hooajalisusest sõltuvaid muutusi ei piirata edaspidi õpilasele puu- ja köögivilja pakkumiste arvu õppenädalas. Oluline on, et ei ületataks PRIA kehtestatud toetuse määra õpilase kohta õppenädalas,» seisab korralduse eelnõu selgituses.

PRIA arvutatud toetuse määr kehtestatakse alates 2010. aasta märtsikuu/aprillikuu taotlusperioodist ning avaldatakse kümme tööpäeva enne uue taotlusperioodi algust PRIA veebilehel.

Koolipuuviljakava raames jagatud puu- ja köögivili peab õpilaste tavapärasele koolitoidule looma lisandväärtuse. Seega ei saa koolipuuviljatoetuse raames jagatav toode olla sama, mida sama toidukorra ajal pakutakse koolitoidu põhimenüüs.

Uuendus haridusasutuste jaoks on veel kohustus säilitada koolitoidu menüüsid koos jagatud toodete koguste ja nimetustega üks aasta. Varasemas strateegias dokumentide säilitamise nõuet ei olnud.

Koolipuuviljatoetuse taotlejate heakskiiduavalduste vastuvõtmist alustati 1. septembril 2009. Möödunud aasta 16. novembri seisuga on koolipuuviljatoetuse kavas heakskiidetuid taotlejaid 175, kavaga liitunud koole 293 ja õpilasi 34 866. Seega on osalus koolipuuviljatoetuse kavas 70 protsenti strateegias määratud sihtgrupist.

Koolipuuvilja võib pakkuda päevase õppevormiga üldhariduskoolide 1.-4. klassi õpilastele. Toetusskeemi raames ei toetata lõunamaiste puuviljade nagu banaanide, kiivide, apelsinide, mandariinide, viinamarjade jne tarbimist. Toodete valikul peab põhiliseks kriteeriumiks olema värske puu- ja köögivilja tervislikkus ja toodete jagamise lihtsus. Eelistada võib piirkondlikke tooteid sõltuvalt hooajast ja toodete olemasolust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles