Eenmaa: eurost saab julgeolekugarantii

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Ivi Eenmaa
Riigikogu liige Ivi Eenmaa Foto: Peeter Langovits

Ivi Eenmaa rõhutas täna riigikogus toimunud välispoliitika arutelul, et Eesti välispoliitika keskmes on kindlasti liitumine eurotsooniga, mis üsna varsti muutub eesmärgist vahendiks uute eesmärkide püstitamisel ja saab osaks meie julgeoleku ja majandusliku edu garantiist.


Eenmaa sõnul on Eesti välispoliitikale tunnustuseks nii Eesti kaasamine NATO uue strateegilise kontseptsiooni väljatöötamisse, kui NATO välisministrite kohtumise korraldamine Tallinnas. «Just nimelt Tallinnas võiks Eesti tõstatada küsimused nii Balti mere infrastruktuuri võimalikest muutustest kui ka sõjaliste jõudude võimalikust uuest vahekorrast Soome lahes ja Balti meres,» lisas Eenmaa.

Ta märkis, et tunnustust väärivad Eesti püüdlused liituda OECDga, ühe maailma võimsama majanduspoliitikaga tegeleva ja kujundava rahvusvahelise organisatsiooniga.

Oma sõnavõtu lõpetuseks lausus Eenmaa, et välispoliitikast ei tohi mingil juhul teha sisepoliitiliste vaidluste vangi ning seejärel ohvrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles