Eesti inimesed on Haiti ohvritele annetanud üle miljoni krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiti maavärinas kannatanud vajavad maailma abi.
Haiti maavärinas kannatanud vajavad maailma abi. Foto: Reuters

Rahvusvaheliste abiorganisatsioonide Eesti kontodele on Haiti maavärinas kannatanutele tänase seisuga annetatud üle miljoni krooni.

Eesti Punase Risti annetuskontole oli täna hommikuks 1303 annetajat kandnud kokku 674 636 krooni.

UNICEF Eesti Rahvuskomitee toetusarvetele oli eilse seisuga laekunud annetusi 266 529.- krooni. «Sellele võib julgelt lisaks arvestada umbes 75 000 krooni, mis laekunud telefoniannetustega,» sõnas UNICEF Eesti esindaja Toomas Palu. Seega on eestlased annetanud kokku üle miljoni krooni.

Mõlemad organisatsioonid jätkavad annetuste kogumist.

Haiti maavärina ohvritele hakati Eestis annetusi koguma mõni päev pärast ajaloo üht suurimat looduskatastroofi, milles hukkus viimastel andmetel 230 000 inimest ja vigastada sai 300 000.

ÜRO hinnangul on Haitil maavärin tõsiseim katastroof, millega maailmaorganisatsioon on kokku puutunud - infrastruktuurist pole kannatada saanud piirkondades suurt midagi alles. Riigis normaalse olukorra taastamiseks kulub ilmselt aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles