Eesti elanik mõisteti Uuralites 12 aastaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rublapakid.
Rublapakid. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix.

Venemaa Jekaterinburgi linna kohus mõistis Eestis elanud ärijuhi Oleg Baldini süüdi ulatuslikus kelmuses, määrates talle karistuseks 12-aastase vangistuse, teatas agentuur Interfax esmaspäeval.

 

Ühtlasi otsustas Jekaterinburgi Kirovi rajooni kohus Baldinilt 209 kelmusohvri hagiavaldusele tuginedes sisse nõuda enam kui 24 miljonit rubla ehk üle kümne miljoni krooni.

1968. aastal Jaroslavli oblastis sündinud Baldin on Vene kodanik, kuid elas koos perega Eestis.

Kriminaalasi firma Uralroslizing juhi Baldini suhtes algatati 1. juulil 2003. aastal.

Firma tegeles füüsilistele isikutele elamute ja autode liisimisega. Ajavahemikus 2002. aasta augustist 2003. aasta 30. juunini sõlmiti umbes 400 liisingulepingut. Tegelikult soetas firma selle aja jooksul kõigest ühe kahetoalise korteri, ühe toa kahetoalises korteris ja ühe Žiguli. Kelmide ohvrid on valdavalt Jekaterinburgi elanikud.

Kodanikelt hakkasid tulema avaldused Uralroslizingu juhtide vastutusele võtmiseks 2003. aasta juunis, mil firma oli tegevuse juba lõpetanud ja selle juhid silmapiirilt kadunud.

Uurimismaterjalide järgi tekitasid kelmid kahju kokku 33,7 miljonit rubla ehk ligi 14,4 miljonit krooni.

Kuritegelik jõuk tegutses põhiliselt kolmes Venemaa föderaalringkonnas: Uuralites, Volga-äärses ja Siberis, aga ka Aserbaidžaanis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles