Valitsusliikmed kritiseerisid meediat ja valimiseelseid avamisüritusi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja Toompeal.
Stenbocki maja Toompeal. Foto: Peeter Langovits

Valitsuse istungi järgsel pressikonverentsil kritiseerisid peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi ja siseminister Ken-Marti Vaher valimiseelseid avamisüritusi ja ajakirjandust nende liigse kajastamise eest.

«Olen hämmeldunud, kui kergelt igasuguseid Keskerakonna totrusi meedia võimendada võtab. Võtame selle penoplastist Ülemiste vanakese, tehakse otseülekannet. Miks te teete seda, miks te kogu aeg soodustate maksumaksja raha laristamist sellega, et annate meedia ruumi nendele, kes lollustega hakkama saavad,» ütles Ansip.

Ta märkis, et avamistseremooniad näitavad ühtekuuluvust ja solidaarsust, ent nendega on Tallinnas mindud üle piiri.

Ta selgitas, et Tartu linnapeana ei avanud ta ühtegi tänavat ning ka peaministrina on saanud avamisteta hakkama.  «Mulle ei meeldi manipuleerimised avaliku arvamusega, eriti veel kui neid korraldatakse maksumaksja rahaga.»

Ansip lisas, et riik andis Ülemiste liiklussõlme ehituseks 65,4 miljonit eurot, ka Tallinn panustas, kuid muuhulgas panustas Tallinn ka Ülemiste vanakese ehitusse.

«See on ületanud igasuguse taluvuse piiri. Taolisi meedia-show'sid ei peaks meie vaba ajakirjandus kajastama. See ei ole eluterve lähenemine, haiglaste asjade pidev võimendamine.»

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et otseülekannet oleks pidanud tegema Tondiraba kunagi valmiva uisuhalli sulavast jääst, mille rajamiseks kulutati 18 000 – 30 000 eurot.

Rahandusminster Jürgen Ligi ütles, et iseenesest on  Ülemiste ristmik hea näide riigi ja pealinna koostööst. «Riik annab raha, omavalitsus ütleb, et riik võttis raha ära ja teeb suure etenduse. Need rahasummad, mida kulutatakse show'le ja eneseabile linnavalitsuse poolt on täiesti mõeldamatud riigi tasandil.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles