Eestisse tulevad kolme riigi välisministrid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Pm

Algaval nädalal tulevad Eestisse visiidile välisministrid Hollandist, Serbiast ja Lätist.


Hollandi välisminister Maxime Verhagen on Tallinnas esmaspäeval. Kohtumisel Eesti kolleegi Urmas Paetiga on kavas arutada aktuaalseid Euroopa Liiduga seotud teemasid, nagu Eesti europüüdlused, IT-agentuuri asukoht, ELi välisteenistuse loomine ja olukord majanduses.

Smauti on kõne all olukord Afganistanis ja NATO strateegiline kontseptsioon, ELi ja Venemaa suhted ning idapartnerlus.

Enne Eestist lahkumist tutvub Hollandi välisminister ka IKT-Demokeskuse ja Tallinna vanalinnaga.

Teisipäeval saabub töövisiidile Serbia välisminister Vuk Jeremic, kellel on kavas kohtumised president Toomas Hendrik Ilvese, peaminister Andrus Ansipi ja välisminister Urmas Paetiga. Kohtumistel on kõne all riikide kahepoolsed suhted ja Serbia suhted ELiga, samuti arengud Lääne-Balkanil ning energiajulgeolek.

Kolmapäeval on Eestis visiidil aga Läti välisminister Maris Riekstinš, kes kohtub peale oma Eesti kolleegi Paeti ka president Toomas Hendrik Ilvese, riigikogu esimehe Ene Ergma ja peaminister Andrus Ansipiga.

Välisministrid arutavad nii ELi välisteenistuse loomist kui ka uue konkurentsivõime strateegiaga seonduvat, samuti on kõne all suhted Venemaaga ja idapartnerlus. Pärast kohtumist kuulutavad nad välja Eesti-Läti ja Läti-Eesti tõlkeauhinna võitja ning annavad võitjale üle auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles