Noormees mõiseti amfetamiini omamise eest 8 kuuks vangi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk.
Amfetamiinipakk. Foto: Politsei.

Viru maakohus mõistis 30-aastasele Ruslan Neftevile ligi poole kilo amfetamiini omamise eest kaheksa kuud vangistust.

Kohus mõistis Neftevile neli aastat vangistust, mida lühimenetluse kohaldamise tõttu on lühendatud 1/3 võrra ning lõplikuks karistuseks mõisteti kaks aastat ja kaheksa kuud vangistust, vahendas maakohtu pressiesindaja.

Osa mõistetud vangistusest, kahte aastat ei pöörata täitmisele kui Neftev ei pane kolmeaastase katseaja jooksul uut tahtlikku kuritegu ning täidab talle pandud kontrollnõudeid.

Osa mõistetud vangistusest, kaheksa kuud kuulub viivitamatule ärakandmisele, karistusaja alguseks loetakse 18. augustit 2009.

Ruslan Neftevilt on mõistetud välja ka sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 25 985 krooni.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Neftevit süüdistati selles, et ta 18. augusti 2009. aasta õhtul hankis Venemaalt 469,8 grammi pulbrilist ainet, mis sisaldas amfetamiini. Samal õhtul veidi enne keskööd proovis ta seda üle piiri Eestisse tuua, kuid maksu- ja tolliameti uurimisosakonna ametnikud pidasid ta piiril kinni, keelatud aine võeti talt ära ning noormees vahistati.

Neftev sai süüdistuse narkootilise aine suures koguses valdamises ja muus ebaseaduslikus käitlemises, mis oli toime pandud grupi poolt. Samuti sai ta süüdistuse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus sisseveokatses üle Euroopa Liidu tolliterritooriumi piiri ning Vene Föderatsiooni ja Eesti Vabariigi riigipiiri grupi poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles