Poolsada uut kodanikku saavad täna kätte kodakondsustunnistused

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti pass.
Eesti pass. Foto: Raigo Pajula.

Kultuuriminister Laine Jänes ja riigikogu esimees Ene Ergma annavad täna riigikogus üle kodakondsustunnistused uutele Eesti kodanikele.

Pidulikule tseremooniale on registreerunud ligikaudu 50 uut kodanikku erinevatest Eesti piirkondadest, enim on esindajaid Harjumaalt.

«Kodakondsus annab võimaluse olla täieõiguslikult Eesti riigi ja ühiskonna liige. Sellega kaasneb suurem kindlustunne ja avanevad mitmed võimalused eneseteostuseks, sest kodakondsus loob paremad väljavaated töökoha leidmiseks riigiasutustes ja annab juurde ka poliitilisi õigusi, nagu rahvahääletustel osalemine või parlamendivalimistel hääletamine,» ütles Jänes.

«Kodakondsuse taotlemine on otsus, mida Eesti riik igati tunnustab ning peab seda meeles kodakondsustunnistuste üleandmise tseremooniatega,» lisas ta.

Kodakondsustunnistuste pidulikke üleandmisi hakati Eestis korraldama 2008. aastal, eesmärgiga väärtustada kodakondsust kui riikluse lahutamatut osa ja tunnustada naturalisatsiooniprotsessi läbinud uusi kodanikke.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles