Külamehed aitasid eksinud marjulise metsast välja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsa minnes tuleb kindlasti kaasa võtta laetud akuga mobiiltelefon.
Metsa minnes tuleb kindlasti kaasa võtta laetud akuga mobiiltelefon. Foto: Corbis/ Scanpix.

Raplamaal aitasid eile kohalikku metsa hästi tundvad mehed üles otsida ja välja tuua sinna eksinud naise.

Politsei sai eile kell 18.12 teate, et Raplamaal Kohila vallas on metsas ära eksinud 51-aastane naisterahvas, teatas Lääne prefektuur.

Hommikul marjule läinud naine eksles alates kella 13.30st koduteed otsides ringi. Naisel oli telefon metsas kaasas ning selle asukoha järgi tehtud positsioneerimine näitas ära ligilähedase piirkonna, kus naine asub.


Rapla politsei hakkas organiseerima gruppi inimese otsinguteks ning esimestena kohale läinud Kohila politseinike ootasid ees kadunud naisterahva elukaaslane ning peretuttav, kes näitasid ette koha, kus naisterahvas oli metsa läinud.

Mõne hetke pärast saabus isikliku ATV-ga kohalik mees, kes tundis piirkonna metsi hästi ning oletas kohe, kus naine võiks olla.

Paari tunni pärast ühines otsijatega veel üks kohalikku maastikku hästi tundev mees, kes samuti avaldas arvamust paiga kohta, kus eksinud naine olla võis.

Kahe mehe oletatud kohast naisterahvas kella üheteist paiku õhtul ka leiti.

Piirkond, kuhu naine eksinud oli, ostus sõidukitega (ka ATV-ga) ligipääsmatuks. Seetõttu läksid metsa tundvad kohalikud jalgsi raskesti läbitavale maastikule, otsima kohta, kus kadunud naisterahvale sõidukitega kõige paremini ligi pääseda.

Eksinud naine kuulis otsijate hõikamisi ning vastas neile, mispeale naine üles leiti.

Otsinguid juhtinud Rapla politseijaoskonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Külli Jõgise sõnul leiti eksinu enne öö saabumist suuresti tänu kohalike inimeste asjatundlikule abile ning pühendumusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles