Raudteelased korraldavad pensioniea tõstmise vastu uue piketi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudteelaste ametiühingu pikett 2008. aastal.
Raudteelaste ametiühingu pikett 2008. aastal. Foto: Toomas Huik.

Eesti Raudteelaste Ametiühingu juhatus otsustas jätkata oma vastuseisu väljendamist pensioniea tõusu kavandavale seaduseelnõule ning korraldada eelnõu kolmanda lugemise ajal pikett.

Raudteelaste ametiühingu esimehe Oleg Tšubarovi sõnul lähtus juhatus liikmetelt saadud tagasisidest, mille kohaselt ei olda täna valmis pensioniea tõusuks.

«Meie liikmed ja nende toetajad, ühtekokku üle 8000 inimese väljendasid seda hoiakut ka oma protestiallkirjadega, mis esitati sotsiaalkomisjonile 16. märtsil. Kahjuks aga ei pea seadusandjad seda inimeste hulka piisaks, et nende ettepanekuid kaaluda,» ütles Tšubarov.

«Kuni valitsus ei ole andnud selgeid lubadusi pensioniea tõstmisega tõusetuvaid probleeme lahendavate meetmete väljatöötamise kohta, nõuavad raudteelased kõnealuse seaduseelnõu lugemise peatamist,» kinnitas ametiühingujuht.

Raudteelaste ametiühing pöördus ühtlasi ametiühingute keskliidu juhatuse poole palvega rõhutada raudteelaste seisukohti 6. aprillil riigikogu sotsiaalkomisjonis toimuval kohtumisel huvigruppide esindajatega.

Raudteelaste ametiühing korraldab piketi pensioniea teemalise eelnõu kolmanda lugemise eel 7. aprillil, piketi toimumise täpne aeg ja koht selguvad järgmise nädala alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles