Politsei- ja piirivalveamet on homme palgata puhkusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto
Politseiauto Foto: Ülo Veldre

Politsei- ja piirivalveametil (PPA) on homme kollektiivne palgata puhkuse päev, mille abil hoiab amet kokku personalikulusid.

PPA väliskommunikatsioonitalituse juht Tuuli Härson kinnitas, et kollektiivne tasustamata puhkuse päev ei mõjuta operatiivtasandi tööd ning politsei on inimeste jaoks homme olemas. «Eelkõige puudutab kollektiivne palgata puhkuse päev tugivaldkonda ning kabinetitöötajaid, kelle tööülesanded seda võimaldavad,» ütles Härson.

Kui palju ühe palgata puhkuse päevaga kokku hoitakse, ei nõustunud amet siiski konkreetselt ütlema. «Ühe päeva palgakulu on arvestuslikult umbes 6 miljonit krooni,» sõnas Härson, kuid lisas, et nii palju siiski homsega kokku ei hoita, kuna kõik töötajad vaba päeva ei võta. Ta tõi näiteks iseenda - pressiesindaja endale puhkepäeva lubada ei saa.

Vabu päevi soovitab PPA võtta töötajatel selleks, et katta personalieelarve vähenemisest tekkinud puudujääki. Kogu personalieelarvest on tänavu vaja kokku hoida umbes 200 miljonit krooni.

Palgata puhkuse päevi tuleb võtta kõigil, ka operatiivtöötajatel, ent seda mitte kollektiivselt, vaid vastavalt graafikutele. Vajalike palgata puhkuse päevade arv on eri struktuuriüksustest erinev.

Sellel poolaastal on politsei- ja piirivalveametil praeguse seisuga kavas veel üks kollektiivne palgata puhkuse päev, mis võetakse enne jaanipäeva.

«Tugiteenustes on tööde planeerimise seisukohast mõistlik rakendada seda kollektiivselt. Tugiüksused töötavad igapäevaselt koos ning ühise palgata puhkuse korral on üksteisest sõltuvalt tegutsevate üksuste töörütm kõige vähem häiritud,» selgitas Härson.

Konkreetsed kollektiivpuhkuse kuupäevad valiti töötajate ja ametiühingu esindajatega läbi rääkides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles