Õhuväe ülem: Ämari taristu on üks parimatest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuturbeharjutus BRTE XVI
Õhuturbeharjutus BRTE XVI Foto: Õhuvägi

Eesti õhuruumis sai sel nädalal näha haruldast vaatepilti, kui üksteiselt võtsid mõõtu kaht tüüpi hävitajad, soomlaste F18d ja belglaste F16d - toimus NATO Balti õhuturbeharjutus, mida juhiti esimest korda Ämari lennubaasist.

Ämari lennubaas võõrustas NATO riikidest Prantsuse, Belgia, Leedu, Läti ja Eesti õhuvägede allüksusi ja kohal olid ka Soome õhuväe hävitajad F18, mida Euroopa riikidest kasutab veel vaid Šveits, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Ehkki NATO Balti õhuturbeharjutust peeti juba 16. korda oli see Ämari lennubaasile esimene kord teenindada kogu tehnikat ja koordineerida õppust, lisaks osales õhus harjutustel ka prantslaste võimsa hoiatus- ja juhtimissüsteemiga õhujuhtimiskeskus, aga suure nõudluse tõttu see lennuk Ämaris maanduda ei saanud ja lendas edasi Prantsusmaale järgmisele õppusele.

Eesti õhuväe ülem, kolonel Jaak Tarien ütles, et Ämari tõestas end veelkord nagu ta on viimase kahe aasta jooksul mitme õppuse jooksul teinud. «Ja Ämari taristu on üks parimatest, kuna viimase 30 aasta jooksul lennuväljasid maailmas väga palju ehitatud ei ole, siis Ämari on üks uuemaid, kaasaegse tehnoloogiaga ehitatud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles