Mart Luik: tahan hoida Postimeest olulise tegijana

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Luik.
Mart Luik. Foto: Toomas Huik / Postimees

Postimehe vastutava väljaandja kohale asuva Mart Luige sõnul on tal ajalehe juhtimiseks tegevuskava olemas ja üheks peamiseks eesmärgiks peab ta hoida ajalehte väga olulise tegija kohal.

«Tahaks Postimeest sama hästi teha, kui seda seni on tehtud. Postimees on Eesti meediamaastikul sellises rollis, et kui keegi on üldse äriliselt edukas, siis on see Postimees,» ütles praegu Ajakirjade Kirjastuse juhina töötav Luik Postimehele.

Luige sõnul ei taha ta praegu oma tegevuskavast detailsemalt rääkida, kuna aus oleks seda tutvustada kõigepealt Postimehe töötajatele ja alles siis avalikkusele sellest rääkida.

«Alati on meedia tegemise juures suur annus köögis toimetamist, mis tulebki asjaosaliste vahel selgeks rääkida. Tegevuse kondikava on koos, mis otsast alustada ja mida seal tegema peaks,» sõnas Luik.

Luige sõnul on Anvar Samosti roll Postimehe juhtimisel olnud oluline, kuna ta on arendanud väga jõuliselt Postimeest kui arvamusliidrit.

«Kui rääkida organisatsioonilisest poolest, siis viimastel aastatel Postimehest lahkunud inimesed on öelnud, et struktuur ei ole kõige optimaalsemalt paigas ja see ei motiveeri neid piisavalt organisatsioonis töötama. Sellega võiks veidi paremini hakkama saada. Ma ei tahaks seda praegu põhjalikult kommenteerida,» lausus Luik.

Luige sõnul on oluline, et Postimees suudaks hoida meedias innovaatiliselt tempot ning olla vajadusel kiire ja provokatiivne. Samas tuleb tema sõnul hoida ka Postimehe püsiväärtusi ja tasakaalupunkti otsimine nendes kahes nüansi vahel ei olegi nii lihtne.

Luige sõnul inspireeris teda Postmehe vastutava väljaandja kohale tulema eelkõige see, et Postimees on ajakirjanduse lipulaev ja kuna selliseid võimalusi väga sageli ei tule, ei saanud ta jätta seda võimalust tähelepanuta.

«Oluline nüanss minu karjääris on olnud see, et viimased 12-13 aastat olen olnud klassikalises mõttes mänedžer. Ajakirjade Kirjastuses ei ole ma osanud sisu kohta väga nõu anda, oskan rohkem mänedžerina toimetada siin. Aga lõpuks olen ma ikkagi taustalt ajakirjanik ja vana arm ei roosteta,» märkis Luik.

Ta lisas, et vastutava väljaandja roll on komplektne ning ta peab oma prioriteediks, et Postimehes töötaks riigis võimalikult parim meeskond, tegemaks võimalikult paremat ajakirjandust.

«Teine pool on finantsseis, mis on kindlasti omanike ootus. Mul hea meel jätta Ajakirjade Kirjastus küllaltki heas seisus uutesse kätesse, kes iganes mu asemel siis ka tuleb,» lausus ta. Ajakirjade Kirjastuse uuest juhist on Luige sõnul praegu veel vara rääkida.

Copy
Tagasi üles