Pikhof: vaesusega võitlemata tuleb meil heitunute põlvkond

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heljo Pikhof
Heljo Pikhof Foto: Margus Ansu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Heljo Pikhofi sõnul peab riik leidma võimaluse toetada töötute peredes elavaid lapsi, sest vastasel juhul võib tulevikus tekkida heitunute põlvkond.

«Kõik uuringud näitavad, et ligi 30 000 Eesti last, kes elavad süvavaesuses, õpivad ütlema oma vajadustele ei - nad ei seisa enda eest tulevikus, jätavad sageli kooli pooleli. Kui nende vanemad on töötud, on oht, et ka neist tekib heitunute põlvkond,» vahendasid ERR uudised Pikhofi intervjuud «Terevisioonile».

Pikhofi kinnitusel on praegu Eestis 40 000 pikaajalist töötut ja neis peredes on lapsed, kes peavad sageli loobuma mängukaaslastest lasteaias, koolilapsed juba huviringidest - saamata teada oma tegelikke võimeid.

Täna arutab riigikogu olulise tähtsusega riikliku küsimusena võitlust laste ja noorte vaesuse ja sotsiaalse tõrjutusega, sotsiaaldemokraadid on selleks omalt poolt teinud kolm ettepanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles