Kõrgema Sõjakooli patrullvõistluse võitis Scoutspataljon

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollpunktides tuli võistlejatel lahendada osavust ja meeskonnatööd nõudvaid ülesandeid.
Kontrollpunktides tuli võistlejatel lahendada osavust ja meeskonnatööd nõudvaid ülesandeid. Foto: mil.ee

Täna varahommikul lõppenud Kõrgema Sõjakooli 91. aastapäevale pühendatud patrullvõistluse võitis Scoutspataljoni 1. meeskond.


Kaitseväe peastaabi teatel saavutasid teise koha sõjakooli 12. põhikursuse kadetid, kolmandaks jäi Kuperjanovi Üksik-Jalaväepataljoni 1. meeskond. Parima välisvõistkonnana said kuuenda koha rootsi võistlejad.

Patrullvõistlusel tuli kolmeliikmelistel võistkondadel lahendada kümme erinevat taipu ning meeskonnatööd nõudvat ülesannet. Kontrollpunktides lahendamist vajavate ülesannetega pandi proovile nii topograafilised teadmised, tehnika tundmine kui laskeoskus.

«Patrullvõistlus on saavutanud olulise koha sõjakooli aastapäeva tähistamisel. Selle aasta kolm parimat võistkonda on ka Erna retkel väga hästi esinenud,» ütles võistluse peakorraldaja vanemveebel Urmas Abel. Võistlus viidi läbi Haaslava vallas, raja pikkuseks oli umbes 25 km. Kõik startinud võistkonnad ka lõpetasid.

Patrullvõistlusest võttis sel aastal osa 15 võistkonda, sealhulgas Soome, Saksamaa, Rootsi, Taani ja Leedu sõjakoolide esindajad.

Täna õhtul jätkuvad Kõrgema Sõjakooli aastapäevaüritused traditsioonilise kadetiballiga, mille aukülaliseks on kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.

Sõjakool loodi 3. aprillil 1919, 1923. aastal liideti see koos teiste sõjaväeliste koolidega Sõjavägede Ühendatud Õppeasutisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles