Toomla: ühinemine võib tekitada mõlemas erakonnas vastuseisu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rahvaliidu ja sotsiaaldemokraatide täna sõlmitud ühiste kavatsuste deklaratsioon ei tähenda kindlasti veel ühinemist, vaid on alles samm selles suunas ning see võib tekitada mõlema erakonna liikmetes vastuseisu, leidis politoloog Rein Toomla.

«Ma oletan, et kumbki erakond hakkab nüüd oma liikmeid teavitama ja loomulikult võib see Rahvaliidu seisukohast probleeme tekitada, sest seal ei ole kõik seda meelt,» ütles Toomla ERR uudisteportaalile, viidates, et Rahvaliidus on jõudusid, kellele sotsid pole väga sümpaatsed.

Politoloogi hinnangul on ka sotsiaaldemokraatide toetajate seas kindlasti neid, kellele ühinemine ei meeldi.

«See tekitab probleemi, et kui Rahvaliidul on ligi kümme tuhat liiget ja sotside liikmeid on kolme tuhande ringis, siis vahe on kolmekordne ja välja võib pakkuda ka fantastilisi stsenaariume, näiteks, et hoopis Rahvaliit võtab sotsid üle,» rääkis Toomla.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et erakonnad ei ole üksteisega harjunud, sest kuigi omavalitsuste tasandil on koostööd tehtud, pole riigikogu tasandil sotsiaaldemokraadid ja Rahvaliit olnud kunagi ühes koalitsioonis ja aeg-ajalt on vastasseis olnud küllaltki terav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles