Katar huvitub Eesti e-hääletamise süsteemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinnas viibib kolmepäevasel visiidil Katari siseministeeriumi delegatsioon, mis tunneb huvi Eesti e-arenduste, eriti aga e-hääletamise vastu.

Külalistel on olnud töised kohtumised Vabariigi Valimiskomisjonis, kus saadi põhjalik ülevaade meie e-hääletamise senisest praktikast, vahendas vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja.

«On rõõm tõdeda, et Eesti kogemused elektroonilise hääletamise vallas leiavad üha suuremat rahvusvahelist huvi ja rakendust,» sõnas vabariigi valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul.

Koos regionaalminister Siim Kiisleriga tehti lähemat tutvust rahvastikuregistri ja e-politseiga.

«Meie ülesanne on kaasa aidata, et edukate ja nutikate Eesti firmade IT-lahendused leiaksid turgu ka mujal ja looksid seeläbi töökohti Eestis,» lausus minister.

Täna käidi veel e-riigi akadeemias, kus külalisi võõrustas e-demokraatia programmi direktor Liia Hänni. Homme nähakse oma silmaga, kuidas toimib e-valitsus ning kohtutakse riigikogu Eesti – Saudi Araabia parlamendirühmaga.

Delegatsiooni kuuluvad Katari siseministeeriumi infosüsteemide osakonna direktor Salh Khamiss Al Kubasi, valimiste osakonna asedirektor Abdrahman Majed Al Sulaiti ja administratsiooni juht Mubark Ali Majed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles