Lennart Meri konverentsi korraldaja: terve aasta töö on tuhasesse taevasse läinud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Mihkel Maripuu

Sel aastal lennupiirangute tõttu ära jääva Lennart Meri konverentsi korraldaja Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskuse juhi Kadri Liigi sõnul on vähetõenäoline, et konverents tänavu hiljem toimub.

«Kui oli näha, et inimesed ei jõua kohale, siis ühel hetkel ei olnud meil enam kriitilist hulka inimesi selle konverentsi pidamiseks,» tunnistas Liik Vikerraadiole antud intervjuus ning lisas, et kaalul oli konverentsi maine.

Liik lisas, et vahepeal oli kavas üritust läbi viia piiratud kujul, kuid tänaseks on kindel, et Lennart Meri konverentsi kujul  jääb see siiski ära.

Kaitseuuringute keskus korraldab võimalusel NATO peasekretäri kõne kuulamise, kuid seegi sõltub Liigi sõnul sellest, kuidas inimesed kohale jõuavad.

Korraldaja sõnul on kahju sellest, et tänavusel konverentsil oleks osalenud senisest rohkem välisministreid, kes NATO kohtumise tõttu Tallinnas viibivad. «Me ei tea, kas kunagi õnnestuks meie konverentsile taas nii palju välisministreid saada.»

Samuti tõdes Liik, et kahju on Afganistani paneeli ära jäämisest, millel oleks osalenud ka Afganistani endine välisminister.

«Eks me järgmisel nädalal lakume haavu ja mõtleme. Järgmisel aastal plaanime kindlasti uuesti teha. Kas veel sel aastal uuesti teha, selles ma kahtlen, sest etteteatamisel jääks aega väheks,» tõdes Liik.

Välisminister Urmas Paet kinnitas täna hommikul Kuku raadio saates «Ärataja», et NATO välisministrite kohtumine Tallinnas toimub plaanipäraselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles