Riigikogu laiendas kaitseväelase hukkumisel hüvitise saajate ringi

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud kaitseväelase põrm jõuab kodumaale.
Hukkunud kaitseväelase põrm jõuab kodumaale. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogus võttis täna kolmandal lugemisel vastu valitsuse algatatud kaitseväeteenistuse seaduse muutmise seaduse eelnõu, millega laiendatakse teenistusülesannete täitmisel hukkunud kaitseväelasele riigi poolt makstava ühekordse hüvitise saajate ringi.


Seadusemuudatuse poolt hääletas 68 riigikogu liiget, vastu ei olnud keegi.

Hüvitise saajate ringi laiendamine võimaldab hüvitise saajate ringi kaasata ka isikuid, kes ei kuulu kaitseväelase perekonda või ülapidamisele perekonnaseaduse mõistes. Sellise lähenemisega antakse seletuskirja kohaselt mittetraditsioonilises perekonnas elavale isikule täiendav teadmine, et õnnetuse korral tunnistab riik abivajajana ka isikut, kes ei oma seda automaatselt perekonnaseaduse alusel, kuid on oluline kaitseväelasele.

Muudatuste järgi makstakse edaspidi kuni pool makstava hüvitise summast hukkunud kaitseväelase poolt eelnevalt määratud isikule või isikutele ja teine pool hukkunud kaitseväelase lastele, vanematele, lesele ning perekonnaseaduse alusel hukkunu ülalpidamisel olnud teistele isikutele.

Enne muudatuste jõustumist kuuluvad hüvitise saajate ringi vaid kaitseväelase lapsed, vanemad, lesk ning perekonnaseaduse alusel hukkunu ülalpidamisel olnud isikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles