Tants Ronaldo ümber on viimaks lõppenud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo tõmbab ka järgmisel hooajal selga oma senise koduklubi Manchester Unitedi särgi.
Cristiano Ronaldo tõmbab ka järgmisel hooajal selga oma senise koduklubi Manchester Unitedi särgi. Foto: AFP / Scanpix

Pool aastat kestnud spekulatsioonidel, mis saab Cristiano Ronaldost, on nüüd lõpp – mees tunnistas, et ta jääb Manchester Unitedi ridadesse.


«Võin kinnitada, et järgmisel hooajal mängin Manchester Unitedi eest,» pani portugallane kogu saagale punkti.


Varem oli 23-aastane vutistaar mitmel korral väljendanud soovi lahkuda Inglismaa kõrgliigast Hispaania superklubi Real Madridi ridadesse.


Nüüd väidab Ronaldo aga, et lahkumise soovi tal enam pole. «Kuulasin ära peatreener Sir Alex Fergusoni argumendid ja tema võttis arvesse minu soove ning ma tundsin, et parim lahendus on Manchesteri jäämine,» selgitas Ronaldo järsu meelemuutuse tagamaid.


Fergusoni nipid


Peatreener Ferguson lausus pärast kolmapäevaõhtust sõpruskohtumist Torino Juventuse vastu, et on ülimalt rahul, et portugallasest poolkaitsja jääb truuks senisele koduklubile.


Samas paotas Ferguson ka saladuskatet sellelt, kuidas ta pärast kuid kestnud spekulatsioone mängija lahkumise kohta ikkagi portugallase oma meeskonda jääma veenis.


«Paar nädalat tagasi käisin tal Portugalis külas ja me rääkisime asjad selgeks,» rääkis Ferguson Manchesteri meeskonna telekanalile. «Lisaks suhtlesid temaga ka mitmed meie võistkonna mängijad. Sellel poisil on olnud rasked ajad, aga nii kui ta kuulis minu seisukohti, ta rahunes.»


Fergusoni sõnul tuleb fännidel Ronaldo käitumist mõista, sest noorel mängijal on raske sellisele rahaga ahvatlemisele vastu panna. «Võime selle teema nüüd maha matta, kõik on lõppenud ja Ronaldo on meie mees,» rõõmustas Manchesteri peatreener. «See ongi praegu kõige tähtsam.»


Cristiano Ronaldo, keda seob Inglise klubiga leping kuni 2012 aastani, taastub hetkel pahkluuoperatsioonist ja on arvatavasti sunnitud palliplatsilt eemale jääma kuni septembri lõpuni.


Portugali vutistaari sõnul soovib ta ka sel hooajal mängida sama hästi kui lõppenud hooajal, kui oli 42 väravaga klubi parim väravakütt.


«Enne kui tekivad kuulujutud, nagu ma mängiksin Manchesteris oma vaba tahte vastaselt, soovin selgeks teha, et kõik, kes sellist juttu räägivad, valetavad,» oli Ronaldo resoluutne.


«Ma panen Unitedi eest mängu kogu oma südame ja hinge. Ma võitlen samasuguse pühendumise ja sihikindlusega nagu alati, et hoida selle meeskonna särki au sees.»


Ronaldo tunnistas ka samas, et tema enda tegevus ja väljaütlemised andsid spekulatsioonidele hoogu juurde, mis lõhestas Inglise jalgpalliklubi ja Hispaania superklubi Real Madridi läbisaamist.


«Mina olen süüdi, et selline vaidlus üldse tekkis,» ei olnud portugallane oma tegevusega rahul.


Ronaldo tunneb ennast süüdi


«Mina olin see, kes ütles avalikult välja oma soovi siirduda mängima Real Madridi, ja mina, küll tahtmatult, aga siiski olen süüdi kahe klubi kehvas läbisaamises.»


Samas ei välistanud lõppenud hooajal Inglise aasta jalgpalluriks valitud ja Manchesteri meeskonnaga nii Inglismaa meistritiitli kui Meistrite liiga võidukarika võtnud Ronaldo Reali siirdumist kunagi hiljem oma karjääri jooksul.


«Ma tean, et Real Madrid oli minust huvitatud, ja nad tegid Manchesterile väidetavalt ka väga kõrge pakkumise,» mõtiskles Ronaldo ülemineku tagamaade üle. «Mõnda aega ma soovisin, et Manchester oleks Madridi meeskonna pakkumise vastu võtnud. Vastupidist väites petaksin ma nii fänne kui ka ennast.»


Real Madridi sakslasest peatreener Bernd Schuster portugallasest ilma jäämisest väga löödud ei olnud ja suhtus olukorda diplomaatiliselt. «Me peame austama tema otsust,» ütles Schuster. «Ta oli  vaba tegemaks, mida iganes soovis. Muidugi on kahju, et ta meie juurde ei tulnud, sest ta oleks kindlasti olnud meie grupile väärtuslik lisand.»


Samas ei soovi sakslane enam Ronaldo küsimusele liialt tähelepanu pöörata. «Meil on suurepärane meeskond, tähtsad liigamängud on algamas ning peame hakkama võitlema, et täita seatud eesmärgid,» selgitas Schuster. «Peame lihtsalt sellise asjade käiguga leppima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles